nieuws

Product techniek – Energiebesparende polycarbonaatplaat

Geen categorie

Met de nieuwe, viervoudige stegplaat Makrolon multi UV 4/10-6 breidt Bayer Sheet haar assortiment van energiebesparende transparante en doorschijnende polycarbonaatplaten uit.

Product techniek – Energiebesparende polycarbonaatplaat

Dankzij de Y-vormige structuur en de korte stegafstand van 6 millimeter, kan de plaat hoge windlasten weerstaan en is ze bestand tegen fysische inwerkingen, zoals hagel of sneeuwbelasting. De viervoudige stegplaat heeft bijna hetzelfde oppervlaktegewicht als de bestaande dubbele stegplaten van dezelfde dikte. De Makrolon heeft een goede isolatie met een warmtedoorlaatbaarheidsfactor van 2,5 W/m2 K. Tijdens het productieproces wordt een uv-coating aangebracht. De plaat kan koud worden gebogen en is geschikt voor toepassing in daken, gevels en lichtbanden in zowel openbare gebouwen,   kantorenbouw als industriegebouwen. De plaat heeft een dikte van 10 millimeter en is verkrijgbaar in breedtes van 1050, 1200, 1250 en 2100 millimeter. De lengtematen zijn 6000 en 7000 millimeter. Standaard wordt de plaat in de kleur clear1099 of white 1146 geleverd. De plaat heeft een brandwerendheidsklasse B1.

www.bayersheeteurope.com

Reageer op dit artikel