nieuws

Product interieur – Transparante ruimteverdeler

Geen categorie

Deze Polykast is een ontwerp van Joris Sparenberg voor Sparenberg Designworks en is zeer geschikt als roomdivider, bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer.

Product interieur – Transparante ruimteverdeler

Het meubel is gemaakt van berkenmultiplex en glasvezelversterkt polyester. Door het toepassen van een zeer transparante giethars, verkrijgt de kast een heldere, goed lichtdoorlatende laag. Het berkenmultiplex is een soort betonplex met transparante coating en het glasvezelverstekte polyester geeft de kast een oosterse uitstraling. 

De kasten zijn gemaakt door in natte polyesterhars een houten frame te leggen. Door het uitharden van de hars wordt het hout vastgelijmd aan het polyester. Op deze manier ontstaat een doosconstructie die licht van gewicht is én licht doorlaat. Met een bovenfrees zijn vervolgens openingen in de voor- en achterkant gemaakt, waardoor een kastfunctie ontstaat. Er zijn diverse uitvoeringen van de Polykast mogelijk, maar de standaard maten zijn 210 bij 120 bij 40 cm.  

www.sparenberg.nl

Reageer op dit artikel