nieuws

Oude en toekomstige designklassiekers

Geen categorie

Sinds 2002 stimuleert de Stichting Zetel beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten om ideeën en ontwerpopvattingen vorm te geven in een stoelconcept. Deze prototypen worden door Zetel beheerd en onder de aandacht van het publiek gebracht op architectonisch bijzondere locaties.

Oude en toekomstige designklassiekers

Ditmaal is tot en met 8 oktober de volledige collectie van Stichting Zetel te zien in het tentoonstellingspaviljoen De Zonnehof in Amersfoort, een ontwerp van Gerrit Rietveld. Dankzij bruiklenen uit de collecties van de TU Delft, RietveldbyRietveld en architect Bertus Mulder zijn ook originele stoelen van Gerrit Rietveld te zien. Na afloop van de expositie brengt Stichting Zetel een publicatie uit met daarin de gesprekken met de deelnemers en het publiek over de betekenis en de nalatenschap van Gerrit Rietveld. 

Bovendien ontwierpen Richard Hutten, Ann Maes, ONL Architecten (Kas Oosterhuis, Ilona Lénárd) en Roderick Vos een ‘stoelenlandschap’ voor de Nederlandse Ambassade te Berlijn, ter gelegenheid van het WK Voetbal 2006. De prototypen van dit door het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunde samenwerkingsproject zijn nu voor het eerst in Nederland te zien. 

www.zetel.nl 
www.dezonnehof.nl

 

Reageer op dit artikel