nieuws

Interieur – Koele zakelijkheid en zinnelijke uitstraling

Geen categorie

Wat heeft een bank nodig? Deze vraag wilde ontwerper Christian Werner beantwoorden in zijn ontwerp van de Rolf Benz 522-bank. De basis van een goede bank is volgens Werner een hoog zitcomfort, een perfecte afwerking en aandacht voor details.

Interieur – Koele zakelijkheid en zinnelijke uitstraling

Opvallend kenmerk van de 522 is de reling rondom, die in een boog overgaat in de lichtjes hellende, deels open rugleuning. Deze is gereduceerd tot een dun vlak, die de losse rugkussens ondersteunt. De rondlopende reling is behalve fraai ook nuttig: er kunnen boeken, tijdschriften, afstandbediening of glazen op worden gezet. Bovendien is er een naar wens extra insteekbaar tablet, dat het legvlak vergroot.  

Voor de bekleding biedt Rolf Benz drie varianten: leer, de microvezel Supraskin of ‘spanstof’. Bij leer en Supraskin ontstaan nauwkeurige naden, die de belijning accentueren. Het innovatieve spanstof-procédé daarentegen geeft een naadloze, fijn gestructureerde bekleding. De verschillende bekledingsmaterialen en -kleuren kunnen uiteraard ook worden gecombineerd. 

De 522 kan tevens worden uitgerust met een zeer soepel lopende, uitschuifbare zitting – te bedienen terwijl je zit. Deze uitschuifmogelijkheid kan ook worden benut als er een logeerbed nodig is. 

www.rolf-benz.com

Reageer op dit artikel