nieuws

Bouw Scheringa museum binnenkort van start

Geen categorie

In december van dit jaar begint de bouw van het particuliere Scheringa museum voor realisme in het West-Friese Opmeer.

Bouw Scheringa museum binnenkort van start

Herman Zeinstra van Atelier Zeinstra Van der Pol uit Amsterdam ontwierp het musem in opdracht van Dirk en Baukje Scheringa. Het museum is een introspectief gebouw dat de bezoekers met hun neus op de kunst drukt. Dit keert terug in de opzet van het museum. Terwijl in het voorste deel de publieke functies zijn gehuisvest, is het deel waar de collectie wordt getoond, intiem en besloten. Het laatste deel biedt ruimte aan de naoorlogse collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum wordt een stevig en overzichtelijk gebouw, opgetrokken uit baksteen en glas. (Zie de Architect, april 2006). 

Reageer op dit artikel