nieuws

Blaauwlakenblok bereikt hoogste punt ‘fase 2’

Geen categorie

Onlangs bereikte fase 2 uit het Blaauwlakenblok zijn hoogste punt. Het blok wordt herontwikkeld door projectontwikkelaar De Principaal in opdracht van Woonstichting De Key en Stadsdeel Amsterdam Centrum.

Blaauwlakenblok bereikt hoogste punt ‘fase 2’

Soeters Van Eldonk Ponec Architecten tekende voor het ontwerp van de nieuwbouw op de hoek van de Warmoesstraat met de Sint Annenstraat. De restauratie en renovatie van de bestaande bouw geschiedt onder leiding van Architectenbureau Vincent Smulders te Utrecht. 

Het Blaauwlakenblok fase 2 omvat ondermeer zeven rijksmonumenten. Verder bestaat fase 2 uit 28 huurwoningen (24 sociaal en 4 vrije sector) en 8 bedrijfsruimtes. De geplande oplevering van fase 2 is nog voor de zomer van 2007. 

Het project komt mede tot stand in samenwerking met de oorspronkelijke bewoners. Zij hebben inspraak gehad in de planvorming en keren terug naar een nieuw gebouwde, gerenoveerde of gerestaureerde   woning. Zo keert de gevel van het pand Warmoesstraat 139 terug op originele hoogte zoals die was voor de brand uit 1960.

Reageer op dit artikel