nieuws

Reuze libelle landt in Kortrijk

Geen categorie

Een reuze libelle van Nederlandse makelij siert een voormalige puinstortplaats in Kortrijk. Deze zogenaamde platbuik-libelle is een tentoonstellingspaviljoen, ontworpen door het projectbureau Thijs|EXPO in opdracht van de gemeente.

Reuze libelle landt in Kortrijk

Sinds het afgelopen weekeinde is het libelle-paviljoen voor het voor publiek toegankelijk. In de tentoonstellingsruimte krijgen bezoekers het gevoel één te zijn met de natuur en kunnen ze meer te weten komen over het belang van het recreatiegebied voor de stad. Architect Thijs van der Wal van Thijs|EXPO: “De platbuiklibelle is een pionier in de natuur en daarom een geschikt symbool voor de herintroductie van natuur rondom de Belgische stad”.

Thijs van der Wal bouwde tijdens de Floriade in 2002 een paviljoen in de vorm van een vlinder. Deze vlinder stond symbool voor een leefbare wereld. Naar aanleiding van dit paviljoen vroeg de gemeente Kortrijk aan Van der Wal dit concept op recreatiegebied ‘Het groene lint’ toe te passen. 

www.thijsexpo.nl

Reageer op dit artikel