nieuws

Project – Voormalige stortplaats in Oosterhout wordt park

Geen categorie

De voormalige vuilstort Korenbocht in Oosterhout maakt plaats voor een openbaar wandelpark. Grondexploitatiemaatschappij eiland Zwaaikom CV (een samenwerking tussen Rabo Vastgoed, Rotij Planontwikkeling, Interpolis Vastgoed en Van Arnhem Bouwgroep) heeft op 7 juni een contract getekend met Oranjewoud voor de herinrichting, het beheer en de nazorg voor de komende vijftig jaar.

Het wandelpark wordt gerealiseerd op het Kanaaleiland, een toekomstige woonwijk met ruim vijfhonderd woningen. Deze wijk maakt deel uit van het nieuwe bestemmingsplan Zwaaikom. De stortplaats moet gedeeltelijk worden afgegraven. Ook zullen er milieutechnische voorzieningen worden aangebracht en het grondwater zal regelmatig worden gecontroleerd. 

In loop van dit jaar worden alle vergunningen aangevraagd en wordt het herontwikkelingsplan voorbereid. In 2007 starten, na goedkeuring door de provincie, de herinrichtingwerkzaamheden. 

Reageer op dit artikel