nieuws

Project – Nieuw tehuis voor The Photographers’ Gallery in Londen

Geen categorie

De ontwerpers O’Donnell + Tuomey gaan het nieuwe onderkomen voor The Photographers’ Gallery in Londen ontwerpen. De locatie nabij Oxford Street in het hart van de wijk Soho zal bijdagen aan haar ontwikkeling tot een wereld fameus centrum voor fotografie.

Dat fotografie tegenwoordig als een serieuze kunstvorm wordt gezien, is mede te danken aan de inspanningen van de in 1971 opgerichte Photographers’ Gallery. In het nieuwe onderkomen aan de Ramillies Street hoopt zij een nog groter publiek te kunnen bereiken. De visie van de Gallery wordt gesteund door de Arts Council England.

O’Donnell + Tuomay is gevestigd in Dublin, Ierland. Het bureau opereert internationaal en was onder meer betrokken bij het Zuidpoort masterplan in Delft. De galerie aan Ramillies Street is hun eerste grote opdracht in Engeland.

Naar verwachting zal de bouw over drie jaar zijn afgerond. 

Reageer op dit artikel