nieuws

Project – Bedrijventerrein in Purmerend wordt groene stadse woonbuurt

Geen categorie

Het bedrijventerrein Wagenweggebied in Purmerend wordt de komende vijftien jaar getransformeerd in een groene stadse woonbuurt. Op 28 juni hebben de gemeente en woningcorporatie Ymere hiertoe een samenwerkingsoverkomst getekend.

Project – Bedrijventerrein in Purmerend wordt groene stadse woonbuurt

Het Wagenweggebied ligt aan de noordzijde van het centrum van Purmerend en bestaat uit drie deelgebieden. Voor deelgebied 1 en 2 heeft de gemeenteraad een Stedebouwkundig Programma van Eisen vastgesteld. In totaal worden in het 14,6 ha grote terrein 900 woningen gerealiseerd, waaronder grondgebonden en appartementen. 

In Deelgebied 1, de eerste fase, wordt in de periode 2007 tot 2010 in totaal 315 woningen ontwikkeld, waarvan 215 koop- en 100 sociale huurwoningen. De stedebouwkundige opzet van de nieuwe woonbuurt is ruimtelijk en groen. De woonwijk wordt ontworpen door vier architecten, te weten INBO, M3H, ANA en Geuzenbroek. Deze fase wordt gezamenlijk gerealiseerd door de gemeente Purmerend en woningcorporatie Ymere. 

Reageer op dit artikel