nieuws

Nieuwe praktijkhoogleraar architectuur benoemd

Geen categorie

Per 1 juli is Ir. C.H.C.F. (Kees) Kaan (1961) benoemd tot praktijkhoogleraar bij de faculteit Bouwkunde, afdeling architectuur van de TU Delft. Kaan gaat het vak architectonisch ontwerpen doceren.

Nieuwe praktijkhoogleraar architectuur benoemd

Kees Kaan is sinds 1993 als gastdocent verbonden aan de TU Delft. Daarnaast is hij sinds 1987 mede-eigenaar van Architectenbureau ‘Claus en Kaan Architecten’. Buiten de TU Delft doceerde hij van 1994-1996 aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en van 1997-1998 aan de Academie van Bouwkunst van Amsterdam. 

Met het architectenbureau Claus en Kaan heeft hij vele projecten gerealiseerd. Recente opdrachten waren een masterplan voor de renovatie en uitbreiding van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen, een stedebouwkundig plan voor de omgeving van Gare d’Austerlitz in Parijs, een uitbreiding van het onderwijscentrum van het Rotterdamse Erasmus MC en de nieuwbouw van de Nederlandse Ambassade in Maputo, Mozambique. In Nederland de nieuwbouw van Lijnbaantoren in Rotterdam, de stadskantoren in het Chassépark in Breda, nieuwbouw Waterschap Brabantse Delta en de nieuwbouw van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag, de winnaar van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2005.

Reageer op dit artikel