nieuws

NAT Architecten vernieuwt interieur ministerie

Geen categorie

Rijksbouwmeester Mels Crouwel heeft NAT Architecten aangewezen als interieurarchitect voor het Ministerie van Economische Zaken (EZ) in Den Haag. Volgens de beoordelingscommissie toont het jonge Amsterdamse bureau in zijn visie een juiste balans tussen het bestaande interieur en de nieuwe ingreep.

NAT Architecten vernieuwt interieur ministerie

Het gebouw is in de jaren negentig gerenoveerd door Hans Ruijssenaars en nu vindt EZ het tijd voor een nieuw interieur. Dit moet bijdragen aan een toegankelijk, open en fris imago, het ministerie wil af van de formaliteit en interne gerichtheid.

NAT Architecten haalde eigen projecten als de Textielschool in Eindhoven en interieurwerk van onder meer Herzog & De Meuron aan ter verheldering van hun werkwijze. De beoordelingscommissie, waarin Crouwel en Ruijssenaars beiden zitting hadden, onderbouwt haar keuze door te wijzen op de grondhouding van het bureau. Deze bestaat volgens hen uit een combinatie van innovatief werken en realiteitszin. Daarnaast vindt de commissie de keuze voor een nieuwe toetreder op de markt en de uitdaging, vooruitgang en lef die deze met zich meebrengt, in lijn met het beleid van het ministerie zelf. Naast NAT waren Ontwerpgroep Trude Hooykaas, Fokkema Architecten en O III Architecten geselecteerd om hun visie te komen geven. 

www.ez.nl 

www.natarchitecten.nl

Reageer op dit artikel