nieuws

Project – Steun Provincie Noord-Holland voor passantenhaven

Geen categorie

De Provincie Noord-Holland ondersteunt met bijna een miljoen euro de realisatie van een passantenhaven in Alkmaar. De totale investering bedraagt ruim achttien miljoen euro. De gemeente Alkmaar neemt de overige kosten voor haar rekening.

De passantenhaven, met twintig ligplaatsen, is onderdeel van het project havenkwartier Schelphoek. Het toekomstige kwartier in de binnenstad van Alkmaar zal, behalve de passantenhaven met sanitaire voorziening, bestaan uit 580 woningen en een parkeergarage. De haven zal het watersporttoerisme een impuls geven, de realisatie van de Schelphoek is belangrijk voor horeca en detailhandel in de binnenstad.

Het nieuwe havenkwartier is één van de projecten uit het provinciale actieprogramma Water als Economische Drager. Dit programma is gericht op optimale benutting van de economische potenties van het water. De provincie richt zich op drie onderdelen: goederenvervoer over het water, recreatie en toerisme en watergebonden bedrijvigheid. Het actieprogramma heeft een totaal budget van 22 miljoen euro.

Reageer op dit artikel