nieuws

Oskomera laat sporen achter in Portsmouth

Geen categorie

Het gebied Gunwharf Quay in het Engelse Portsmouth krijgt een uitbreiding met een 98 meter hoge woontoren. Broadway Malyan Architects maakte het ontwerp. Voor de gevels en de staalconstructie werd Oskomera uit Deurne ingeschakeld.

Oskomera laat sporen achter in Portsmouth

De toren wordt vanaf de tweede verdieping volledig uitgevoerd als unitised-elementengevel. Unitised staat voor compleet beglaasde verdiepingshoge elementen, die vanaf de verdiepingsvloeren aan de betonconstructie worden gemonteerd.
De elementen zijn 2,80 meter hoog en 1,20 meter breed. Met rechte elementen worden gefacetteerde koppelingen gemaakt, waardoor de ellipsvorm van het gebouw ontstaat. Elke verdieping bestaat uit 88 elementen. 

Tijdens de ruwbouwfase worden de ankerrails ingestort, waarop de verankeringsconsole voor de elementen wordt geschroefd. Vervolgens worden de elementen vanaf de verdiepingen ingehangen, zonder gebruik te maken van steigers.

Ook kreeg Oskomera de opdracht voor de plaatsing van 76 stalen balkons voorzien van hardhouten dekvloeren en hardglazen balustrades met roestvast stalen handrails. De balkons gaan gedeeltelijk schuil achter een schijngevel die schuin naar boven verloopt, waardoor de hoger gelegen balkons steeds meer in het licht komen. 

East Side Plaza bestaat uit drie verschillende woongebouwen met in totaal 308 woonappartementen en zeven winkelunits. Eerder kreeg Oskomera al de opdracht voor het acht verdiepingen tellende Ariadne en het gebogen, twaalf verdiepingen hoge Plaza dat uit twee geschakelde gebouwen bestaat. 

De oplevering van de toren staat gepland voor september 2007. 

Reageer op dit artikel