nieuws

Tentoonstelling reist naar Verenigde Staten

Geen categorie

De tentoonstelling Newer Orleans – A shared Space van het NAI in Rotterdam is vanaf deze week te zien in de Verenigde Staten. Vanaf 27 april is de tentoonstelling te bezoeken in het National Building Museum in Washington.

Tentoonstelling reist naar Verenigde Staten

Newer Orleans gaat over wederopbouwplannen voor het door de orkaan Katrina getroffen New Orleans. Het NAi heeft voor Washington gekozen “omdat daar de beleidsmakers zitten die over de wederopbouw moeten beslissen”. 

Initiatief 
Samen met de architectuurschool van Tulane in New Orleans en het Amerikaanse kunsttijdschrift Artforum nam het NAI het initiatief voor de expositie, die begin dit jaar in Rotterdam werd gehouden. Zes befaamde ontwerpbureaus uit Nederland en Amerika werden uitgenodigd een visie te ontwikkelen op de wijken, de stad en de regio van het nieuwe New Orleans. De Nederlandse deelnemers zijn MVRDV, Ben van Berkel (UN Studio) en Adriaan Geuze (West 8). 

Na Washington reist de tentoonstelling verder naar New Orleans en New York en doet mogelijk ook nog Chicago, Miami, San Francisco en Kentucky aan.  

Reageer op dit artikel