nieuws

Rotterdam Maaskantprijs naar Carel Weeber

Geen categorie

Carel Weeber wordt dit jaar onderscheiden met de Rotterdam-Maaskantprijs.

 De jury, bestaande uit Guusje ter Horst (voorzitter), Lodewijk van Nieuwenhuijze, Vincent van Rossem en Piet Vollaard, kende Weeber de prijs toe vanwege de overgave waarmee deze zich gedurende vele jaren en op uiteenlopende manieren in de discussies over architectuur heeft gemengd. Weeber was van 1967 tot 2003 werkzaam aan de TU Delft en verwierf buiten het onderwijs faam door enkele controversiële woningbouwprojecten die hoofdzakelijk in de jaren tachtig zijn gerealiseerd. Ook was hij gedurende enige tijd voorzitter van de BNA (1993-1998). De prijs zal op 27 oktober 2006 in Rotterdam aan de tegenwoordig in Curaçao wonende architect worden uitgereikt

Reageer op dit artikel