nieuws

Project – Servaashof

Geen categorie

Op het St. Servatiusterrein in Venray worden de komende jaren naar schatting 430 woningen gebouwd. Daarbij komt er ook een nieuw psychiatrisch ziekenhuis. Beide projecten maken onderdeel uit van het plan Servaashof.

Project – Servaashof

In dit plan past de zorginstelling het principe van de omgekeerde integratie toe: de samenleving wordt het instituut binnengehaald. Dat gebeurt niet alleen door de wijze waarop het terrein is ingedeeld, maar ook door op het terrein een (kinder)boerderij, sportvelden, speeltoestellen en een amfitheater onder te brengen. Ook het Museum van de Psychiatrie krijgt er een plaats. De voorzieningen zijn gepland in het groen, tussen het psychiatrische ziekenhuis en de woningen. 
Het Servatiusterrein maakte vroeger deel uit van het voormalige Vincent van Gogh Instituut en is nu onderdeel van de GGZ-groep. Het Servaashof moet in 2010 gereed zijn. 

Reageer op dit artikel