nieuws

Project opleveringen – Kasteel als kantoor

Geen categorie

B2B is een bureau voor grafische vormgeving in Maastricht, dat is gehuisvest in kasteel de Burght, een monument uit de 11e eeuw. Voor de inrichting van het kantoor namen ze de jonge interieurarchitect Maurice Mentjens in de arm.

Project opleveringen – Kasteel als kantoor

Deze nam de geschiedenis van het kasteel als uitgangspunt voor zijn ontwerp. Hij plaatste moderne objecten in het interieur die zijn geïnspireerd op middeleeuwse architectonische elementen. Zo doen de tafels denken aan verdedigingswerken en een ophaalbrug, maar refereren ze ook aan de tafels waaraan gegeten werd in de refter van een klooster. Een grote houten toren doet dienst als kast en een lange kastenwand wordt afgeschermd door lange fluwelen gordijnen in ‘ridderkleuren’. In twee kamers hangt een gigantische koker aan het plafond, die in de paarse kamer als het restant van een toren uit het plafond komt. Door de grijze wanden en betonnen vloer wordt het kapel-idee nog versterkt en door de rode gloed van de lamp krijgt de ruimte een warme uitstraling. 

www.mauricementjens.nl 
www.ontwerpbureaub2b.nl

Reageer op dit artikel