nieuws

Project – Deltion College Zwolle

Geen categorie

De eerste paal is geslagen voor de nieuwbouw van het Deltion College in Zwolle. AGS Architecten en Planners uit Heerlen creëerde een nieuwe leer- en leefwereld voor deze MBO instelling.

Project – Deltion College Zwolle

De nieuwbouw gaat er uitzien als een kleine stad met verschillende gebouwen. Elk cluster van opleidingen krijgt zijn eigen gebouw met een eigen sfeer. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een transparante en overdekte boulevard met stromend water en palmen. 

De boulevard verbindt ook andere faciliteiten: plekken waar men rustig kan werken of overleggen, restaurants, sportruimtes, winkels, een theater en een informatiecentrum. Bovenop de parkeerplaatsen en fietsstallingen komen mooi aangelegde grasvelden om te sporten of om in de zomer te genieten van het mooie weer.

Het nieuwe Deltion College wordt in fasen opgeleverd, waarvan de laatste oplevering medio 2008 is. 

Reageer op dit artikel