nieuws

NRW Jaarprijs

Geen categorie

Winnaar van de NRW Jaarprijs 2006 werd het Centrumplan Etten-Leur. Dit nieuwbouwproject is ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Etten-Leur, OCCEL, bestaande uit Johan Matser Projektontwikkeling, BAM Vastgoed en de BVR Groep Roosendaal. Eigenaar van het project is Fortis Vastgoed.
Een Eervolle Vermelding was er voor het project Piazza Center en MediaMarkt in Eindhoven, dat ontwikkeld werd door William Properties, en eigendom is van Rodamco Europe.

Centrumplan Etten-Leur
In Etten-Leur is een compleet stadshart gerealiseerd, dat bestaat uit woningen, kantoren, winkels en horeca. Het centrum wordt gecompleteerd door een busstation, een parkeerkelder en openbare fietsenstallingen. De jury was zeer onder de indruk van de wijze waarop door het verleggen van de Rijksweg de verschillende deelgebieden van het voormalige centrum in het nieuwe stadshart zijn geïntegreerd. De omvang van het nieuwe centrum is volgens de jury volledig in harmonie met de regionale positie van Etten-Leur en beantwoordt hierdoor aan de verwachtingen van lokale en regionale consumenten

Piazza Center Eindhoven 
Dit nieuwbouwproject bevindt zich in het hart van Eindhoven en is een initiatief van William Properties en Rodamco Nederland. Het transparante gebouw is een aanwinst voor de Eindhovense binnenstad. Doelstelling was een structurele herontwikkeling te realiseren vanuit een integrale gebiedsvisie, met als uitgangspunten onder meer het verbeteren van de aansluiting met de Demer (hoofdwinkelstraat), voldoende kritische massa aan winkels voor een autonome trekkracht, en het creëren van een naar buiten gekeerd winkelcentrum met goede zichtlijnen naar alle winkelniveaus.

Reageer op dit artikel