nieuws

Fusie tussen design en theater

Geen categorie

Ontwerper Maarten Baas uit Eindhoven, bekend van de ‘verbrande’ meubelcollectie Smoke, gaat het theater in.

Fusie tussen design en theater

Samen met stadsgenoot Joris van Midde voert hij vanaf 5 mei tot en met 6 juni de productie Underdogs & Uberprodukte op. In de Witte Dame in Eindhoven staat een selectie meubelen die andere emoties dan gebruikelijk uitdrukken. Geen stoere, strakke, symmetrische meubels dus. Baas wil hiermee onderzoeken wat meubels ons willen vertellen; welke emotie schuilt er in welke vormen? Iedere vrijdag vanaf 20 uur geven Joris Van Midde en leden van theatergroep De Kwekerij korte performances over de emoties van deze meubels. Zo worden de meubels spelers in een toneelstuk en komen ze tot leven in een fusie tussen design en theater. Na afronding van het project verschijnt een dvd.

www.mu.nl 

Reageer op dit artikel