nieuws

Droom komt uit

Geen categorie

In Den Bosch komt het grootste gymnastische complex ter wereld. LT Architecten uit Vlijmen maakte het ontwerp, dat door zijn strakke en sobere uiterlijk voldoet aan de gestelde welstandseis.

Droom komt uit

Opdrachtgever Flik Flak wil in het gebouw alle disciplines die binnen de KNGU worden beoefend, onder een dak te brengen. Zowel topsport als breedtesport komen aan bod. In het nieuwe onderkomen komt een 10 meter hoge springhal voor trampolinesport, die twee verdiepingen beslaat. Verder herbergt het complex tien turnhallen, een theater- en spelzaal, vergader- en instructieruimten, dansstudio’s, een zaal voor acrobatische gym en een afdeling voor TNO voor sporttechnisch onderzoek.

Daarbij wordt gezorgd voor overnachtingfaciliteiten voor internationale trainingsstages, sportieve buitenschoolse opvangvoorzieningen, kantoren, een sportrestaurant, medische voorzieningen en onderwijsfaciliteiten voor de opleiding tot sportdocent.

Volgens Architect Van den Thillhart van LT Architecten is het gebouw “van binnenuit op basis van de gebruiksfuncties ontworpen.” Een eerder ontwerp werd door de welstand afgekeurd. In dit ontwerp waren de constructieve elementen aan de buitenkant zichtbaar gemaakt. Nu zijn deze vooral binnenin verwerkt.

De bouw van het grote project begint in oktober en duurt ongeveer een jaar. Voor de financiering krijgt Flik Flak geld van de gemeente, provincie en veel royale sponsorts. 

Reageer op dit artikel