nieuws

Buenos Aires

Geen categorie

De Stichting International Coöperation in Sustainable Design geeft jonge architecten en stedebouwkundigen een kans op een internationale leerervaring. Jaarlijks worden tien recent of bijna afgestudeerden geselecteerd voor een verblijf van drie maanden in het buitenland.

In 2006 krijgen vijf Argentijnen de gelegenheid in april, mei, juni in Nederland door te brengen. Vijf Nederlanders kunnen naar Argentinië. Het hoofdthema van deze masterclass is Identiteit en Duurzaamheid.
Tijdens deze masterclass vindt in week20, (15-19 mei) een workshop plaats georganiseerd door de vijf deelnemers uit Argentinië. Hieraan kunnen 25 deelnemers uit Nederland deel nemen. Het thema van deze workshop is de Kenniswerf in Vlissingen. Aansluitend wordt er een ontwerpprijsvraag uitgeschreven. De vijf prijswinnaars winnen een geheel verzorgde (ticket + huisvesting) masterclass in Buenos Aires van drie maanden (september-december) in Argentinië.

Tijdens de Masterclass icSD die op dit moment in Nederland plaatsvind (er zijn 5 Argentijnse Architecten overgevlogen) is er ook een lezingenreeks geprogrammeerd. Een overzicht van deze lezingen staat op http://www.icsd-nl-arg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Item

 

Reageer op dit artikel