nieuws

BNA Gebouw van het Jaar 2006

Geen categorie

Museum Belvédère is het BNA Gebouw van het Jaar 2006. Het ontwerp van Eerde Schippers van Inbo Adviseurs Stedenbouwkundige Architecten was volgens de jury een “voorbeeldige integratie van architectuur en landschap.

Daarbij is het ook een toonbeeld van goed, inspirerend opdrachtgeverschap. Landschapsarchitect Michael van Gessel en opdrachtgever/initiatiefnemer Thom Mercuur, delen dan ook beslist mee in de eer.

Behalve mooi is de architectuur functioneel. In de publieksruimten (entree, receptie, museumwinkel, restaurant) heeft het interieur een vergelijkbare tactiele kwaliteit als het exterieur. De afwerking van de museumzalen cijfert zichzelf juist weg ten gunste van de kunstwerken. Kortom, een inspirerend voorbeeld van ingetogen moderne architectuur dat zich niets aantrekt van modes of trends. Een gebouw waar met liefde over wordt gesproken”.

Drie eervolle vermeldingen werden toegekend aan de uitbreiding van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam van Jan Benthem en Mels Crouwel, het havengebouw Zeeland Seaports van Guus Baneke en Casper van der Hoeven en Centrum Ypenburg in Den Haag van Christian en Birgit Rapp.

www.bna.nl

Reageer op dit artikel