nieuws

Interieur – Nonchalant bekleed

Geen categorie

Zitmeubelen van Roderick Vos voor Durlet

Interieur – Nonchalant bekleed

De Bibo is een minimalistische bank met ‘maximale’ details,  ontworpen door Roderick Vos voor de Belgische firma Durlet. De ontwerper wilde bewust een archetype van een bank tekenen en dwong zichzelf zo min mogelijk ‘te ontwerpen’. Vos zocht naar de meest ideale verhouding tussen vorm, lijn en ergonomie. Zo ontstaat een volumineus meubel, dat toch een ranke en verfijnde uitstraling heeft. Door het toevoegen van subtiele stikdetailleringen in de bekleding krijgt de Bibo meer charisma.  

Door middel van bolle veren in de rug en de zitting is zoveel mogelijk zitcomfort gecreëerd. De Bibo-serie bestaat uit een fauteuil, een love seat, een twee- en een driezitsbank. De vaste bekleding, verkrijgbaar in leer of stof, zit als een soort losse ‘jas’ om de bank. Vos koos bewust voor een wat ruimere pasvorm, om het losse, nonchalante karakter van de hoes te benadrukken. 

www.durlet.be

www.roderickvos.com

Reageer op dit artikel