nieuws

Opvallend ontwerp

Geen categorie

Tussen Rijswijk en Wateringen wordt momenteel druk gewerkt aan de nieuwe wijk Wateringse Veld. Hier zullen de komende jaren 7.500 huur- en koopwoningen gerealiseerd worden voor ruim 22.000 toekomstige bewoners. In opdracht van woningcorporatie Staedion ontwerpt Citadel Projecten 600 woningen onder de naam Het Vijfde Kwartier.

Opvallend ontwerp

Midden in de wijk is een informatiecentrum gepland. Voor het ontwerp van dit centrum schreef Staedion een prijsvraag uit. Gevraagd werd om een gebouw te ontwerpen met een herkenbare gevel, gebruikmakend van standaard bouwsystemen. Daarnaast moest er binnen een uitnodigende balie komen. Grote winnaars waren studenten Interieur van de Willem de Kooning Academie. Studente Sabine van Velzen mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Zij ontwierp volgens de jury een ‘krachtig, zeer opvallend ontwerp, dat een markeringspunt (landmark), zoals een grenspost, suggereert. Vorm en kleur stralen toegankelijkheid en openheid uit en de speelsheid van het ontwerp draagt daaraan bij. De aantrekkingskracht van dit ontwerp stemt optimaal overeen met de functie van het gebouwtje.’ Momenteel is een bouwteam bezig met de uitvoering. 

De jury bestond uit Peter Verschuren (Wissing Stedenbouw), Frits van Dongen, Eric Thijssen (de Architecten Cie.), Bart van Kampen, Willem-Hein Schenk (De Zwarte Hond), Hugo de Clerq, Axel Möltgen (FARO Architecten), Eric Jung (Alphaplan).

Reageer op dit artikel