nieuws

Oplevering – Museum weer open

Geen categorie

Vanaf 9 december is het VenA Museum of Childhood in Londen weer te bezoeken. Het museum was langere tijd gesloten in verband met een verbouwing. Architect Caruso St. John ontwierp voor het gebouw een nieuwe entree en gaf het museum zijn Victoriaanse glorie terug.

Oplevering – Museum weer open

De nieuwe entree moet de toestroom van bezoekers tijdens piekuren beter stroomlijnen. Als eerbetoon aan het gebouw zijn in het ontwerp voor de nieuwe entree decoratief marmer en graniet gebruikt. In de foyer komt een tentoonstellingsgalerij van 85 vierkante meter voor de presentatie van kunst en installaties. Ook voor de afdeling bewegend en creatief speelgoed zijn nieuwe vitrines ontworpen. Het vernieuwde restaurant vindt een plek in de kelder evenals de garderobe en de toiletten.

Het museum opent met een tentoonstelling over Dick Bruna’s jubilerende creatie, Nijntje (Miffy in het Engels). De tentoonstelling is tot 18 maart 2007 te zien in het V&A Museum in Londen, Cambridge Heath Road, Londen. 

www.museumofchildhood.org.uk

Reageer op dit artikel