nieuws

Product techniek – Veronese verfraait systeemplafond

Geen categorie

Eind juni 2006 worden, na een renovatie van het hoofdkantoor van de Generali Groep in Amsterdam, de vergaderruimtes en het auditorium opgeleverd. In het auditorium is een bijzonder systeemplafond met fresco’s van Paolo Veronese (1528–1588) aangebracht. Het gaat om drie nooit eerder uitgevoerde plafondontwerpen.

Product techniek – Veronese verfraait systeemplafond

De studies Scorn, Respect, en Happy Union uit de serie Allegorie van de Liefde, zijn als een schilderij van 10,8 bij 3,6 meter op het systeemplafond gedrukt. Veronese maakte de drie ontwerpen in 1570 voor plafondschilderingen in een kasteel in Praag. De originele studies zijn in het bezit van The National Gallery in Londen. Zij verleenden toestemming om deze bijzondere werken alsnog uit te voeren op de plafonds van dit auditorium. Het project laat zien dat er veel meer mogelijk is met de uiterst functionele maar als zeer saai bekend staande systeemplafonds.

www.dutchigloo.com

Reageer op dit artikel