nieuws

Het oog wil ook wat

Geen categorie

Vandaag geven NL Architects, MVRDV, Ton Matton, Paul van Beek landschapsarchitecten en beeldend kunstenaar Hans van Houwelingen in Amsterdam een presentatie over het groeiende aantal Nederlandse windparken.

Het oog wil ook wat

Atelier Rijksbouwmeester nodigde de vijf ontwerpbureaus uit hun visie te geven over de mogelijkheden. De huidige molens worden meer en meer vervangen door steeds grotere. Inmiddels hebben rendabele windmolens een masthoogte van ruim honderd meter. Rijk en provincies hebben afspraken gemaakt over het aantal turbines dat nodig is om voldoende groene stroom op te wekken. Het effect op het landschap is echter onderbelicht. Het symposium is daarom een stap in de goede richting om hier een oplossing voor te bedenken.  

Na de presentatie geven drie deskundigen, onder wie landschapsarchitect Lon Schöne en Miriam de Rijk van Stichting Natuur en Milieu een reactie op de ontwerpen. De aansluitende discussie leidt Dirk Sijmons, rijksadviseur voor het landschap.

Het symposium is van 14.00-18.00 uur in ‘11’, het restaurant in het voormalig postgebouw naast het Centraal Station te Amsterdam.

Reageer op dit artikel