nieuws

Bouwhuis opgeleverd

Geen categorie

In Zoetermeer is het Bouwhuis opgeleverd. Vanaf deze week zit Bouwend Nederland in zijn nieuwe onderkomen, een ontwerp van Klunder Architecten. De ingebruikname is het sluitstuk van de fusie tussen de verschillende organisaties die in Bouwend Nederland opgingen.

Bouwhuis opgeleverd

Uiterlijk en het interieur verwijzen naar de relatie met de bouwwereld. Een opvallende buizenconstructie aan de buitenkant komt terug in delen van de binnenzijde, zoals in het bedrijfsrestaurant. De glazen liften bieden zicht op de constructie van het gebouw. Bij de entree is een brug geplaatst die de relatie met infrastructurele werken symboliseert.

Het dakterras vindt zijn plaats boven op het gebouw. Opmerkelijk is dat het zonder verdere ondersteuning buiten de onderliggende kantoorverdiepingen hangt. Glazen wanden omsluiten het terras. Om het gebouw in het echt te bekijken is een bezoek overbodig. In Madurodam is onlangs een maquette van het gebouw geplaatst die is te bewonderen.

Reageer op dit artikel