nieuws

Project opleveringen – Van dolhuis tot Dick Bruna Huis

Geen categorie

Sinds een maand is in het vroegere regentengebouw van de psychiatrische inrichting Altrecht het nieuwe Dick Bruna Huis gevestigd. De verbouwing en restauratie van het Utrechtse 18e eeuwse pand werd uitgevoerd naar een ontwerp van Versseput Architecten.

Project opleveringen – Van dolhuis tot Dick Bruna Huis

Het bureau heeft een spannende combinatie gemaakt tussen oud en nieuw en moest museale ruimten creëren met behoud van de oorspronkelijke monumentale schil. 
De expositieruimte van het Dick Bruna Huis heeft een oppervlakte van 400 m2 en is verspreid over twee verdiepingen. Versseput wijzigde vrijwel niets aan de indeling van de begane grond, plaatste een transparante trap en glazen lift en werkte de architectuur van de ruimtes strak en modern uit. 
In de museumvleugel, die aansluit op het Dick Bruna huis, zijn de centrale entree, museumcafé en de museumwinkel ondergebracht. 

www.versseput.nl
www.dickbrunahuis.com

Reageer op dit artikel