nieuws

IAA architecten vernieuwt

Business

IAA architecten vernieuwt
Op de foto v.l.n.r.: Peter Roelvink, Jeroen Nijmeijer, Theo de Bruijn, Erik Workel, Paul de Brie, Marko Matic en Henk Gersen

Het team van aandeelhouders van IAA Architecten heeft een verandering ondergaan. Vijf nieuwe partners zijn toegetreden tot het team en twee medewerkers verlaten na lange tijd het bureau. Onderstaand de nieuwe samenstelling.

Henk Gersen (partner architect) en Erik Workel (partner architect) blijven actief als partner

Theo de Bruijn was al aandeelhouder van IAA Stedenbouw en Landschap en treedt nu toe tot IAA Architecten. Daarnaast blijft hij als lector duurzaamheid verbonden aan de Hogeschool Saxion.

Paul de Brie is bedrijfseconoom en registercontroller en treedt toe als partner en manager finance.

Marko Matic is architect en treedt toe als partner architect met als aandachtsgebieden zorg, onderwijs en speciale projecten.

Jeroen Nijmeijer is bouwkundige/projectmanager en treedt toe als partner engineering. Deze nieuwe tak begeleidt en werkt ontwerpen uit van IAA Architecten zelf, en nu ook voor opdrachtgevers: bouwmanagement, engineering, directievoering en toezicht.

Peter Roelvink is architect en treedt toe als partner architect. Zijn focus ligt op duurzame architectuur vooral op de Duitse markt.

Henk Gersen en Theo de Bruijn vormen samen met Paul de Brie het dagelijks bestuur van IAA Architecten.

Afscheid

Marieke Blanken heeft na bijna 22 jaar werkzaam te zijn geweest bij IAA Architecten, besloten om een sabbatical te nemen en daarna een andere uitdaging aan te gaan. Ook Harry Abels is uitgetreden. Vorig jaar gaf Abels al aan dat hij voor het laatste deel van zijn carrière terug gaat naar de basis van het vak, in een eigen bureau. IAA schrijft op de website ‘Harry is van onschatbare waarde geweest in het vestigen en vasthouden van de naam van IAA Architecten. IAA en Abels & Partners blijven in deze nieuwe constellatie samen aan verschillende projecten werken.’

Lees ook:

Harry Abels richt eigen bureau op in Amsterdam

ARC18: Cubicles – IAA Architecten

Reageer op dit artikel