nieuws

Saskia van Stein nieuw head of MA Design Research & Curating Design Academy Eindhoven

Business

De Design Academy Eindhoven heeft Saskia van Stein benoemd tot Head of Design Research & Curating. Van Stein zal het retitled MA-programma uitvoeren per 1 september 2019. Zij is de opvolger van interim-co-hoofden Agata Jaworska en Tamar Shafrir, die het tweejarige Master-programma hebben uitgevoerd tijdens het huidige ​​academisch jaar (2018-2019).

Saskia van Stein nieuw head of MA Design Research & Curating Design Academy Eindhoven

Curator, schrijver en educator Saskia van Stein, momenteel artistiek directeur van Bureau Europa, Platform voor Architectuur en Design in Maastricht, was eerder curator bij het Nederlands Architectuurinstituut (nu HNI). Van Stein’s interesse in het maken van tentoonstellingen en de ‘politics of curating’ heeft haar ertoe gebracht om verschillende formats en methoden van kennisproductie en performativiteit te verkennen. Daarnaast onderzoekt Van Stein hedendaagse maatschappelijke urgenties, hoe ze zich manifesteren op verschillende schalen, hoe ze worden geanalyseerd, gevisualiseerd en uitgedrukt in de ontworpen omgeving. Haar culturele praktijk en interesses richten zich op het complexe relationele complex van sociale, politieke, economische, psychologische en culturele verschijnselen.

​​Saskia van Stein is veel betrokken bij debatten over kunst, architectuur en design. Ze heeft evenementen georganiseerd in onder andere Het Nieuwe Instituut, Dutch Design Week, het Stedelijk Museum, Holland Festival en de LUMA-stichting in Arles. Naast het initiëren en cureren van meer dan 60 tentoonstellingen en evenementen, heeft ze in tal van commissies en jury’s gezeten, waaronder de Prix de Rome, What Design Can Do en Dutch Design Awards. Vorig jaar was zij lid van de Raadgevende Commissie van de Raad voor Cultuur voor de Nederlandse regering. Van Stein geeft regelmatig lezingen aan onderwijsinstellingen in Nederland en doceert momenteel aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag.

Bron: Design Academy Eindhoven

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel