nieuws

Vijf architecten genomineerd voor ARC17 Jong Talent Award

Business

Gert Kwekkeboom, Milad Pallesh, Elsbeth Ronner, Chantal Schoenmakers en Raoul Vleugels zijn genomineerd voor de ARC17 Jong Talent Award. De prijs is bedoeld voor een jonge ontwerper met een oorspronkelijke visie op het vakgebied en een buitengewone bijdrage aan de professie in de eerste fase van de architectonische carrière. Op 30 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Kauwgom Ballen Fabriek te Amsterdam.

Vijf architecten genomineerd voor ARC17 Jong Talent Award

De ARC17 Jong Talent Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper onder de 35 jaar met een vernieuwende visie op vakgebied, samenleving en ontwerp. De prijs brengt de creativiteit en het talent van jonge architecten onder de aandacht. Daarmee draagt de prijs bij aan de positie van deze talentvolle ontwerpers in de sector en de samenleving. Tegelijkertijd stimuleert de ARC17 Jong Talent Award het gesprek over de toekomst van de architectuur.

Gert Kwekkeboom

Gert Kwekkeboom (1984) studeerde cum laude af als architect aan de Technische Universiteit van Eindhoven, met een aanvullend vakkenpakket filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Na ervaring opgedaan te hebben bij Onix, Reitsema&Partners, FABRIC en VenhoevenCS startte hij zijn eigen praktijk. Hij was mede-oprichter van The Cloud Collective, een multidisciplinair samenwerkingsverband dat zich committeert aan maatschappelijk relevante ontwerpopgaven. Na het winnen van enkele selecties startte hij samen met drie partners ook het bureau Civic, dat zich richt op het ontwerpen en onderzoeken van publieke gebouwen en materialen.

Gert Kwekkeboom Gert Kwekkeboom

Milad Pallesh

Milad Pallesh (1987) heeft Bouwkunde gestudeerd aan de MTS en HTS en stroomde door naar de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. In 2015 studeerde Milad af aan de Academie en won met zijn eindwerk de eerste prijs Archiprix 2016. Tijdens zijn studie heeft Milad bij diverse architectenbureaus gewerkt, waaronder Bastiaan Jongerius en bureau SLA. In 2016 heeft Milad samen met Ivar van der Zwan en Ard Hoksbergen zijn eigen bureau opgericht; Workshop architecten. Binnen Workshop staat de ambachtelijkheid en het mee-ontwerpen met context en gebruiker centraal.

Milad Pallesh Milad Pallesh

Elsbeth Ronner

Elsbeth Ronner (1984) is in 2010 cum laude afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Sindsdien voert ze het architectenbureau Lilith Ronner van Hooijdonk in samenwerking met Lilith van Assem. Lilith Ronner van Hooijdonk ontwerpt aan narratieve architectuur waarbij het creëren van meerwaarde centraal staat. Elsbeth onderscheidt zich daarnaast met tekstuele bijdragen over architectuur in verschillende media zoals OASE, Archined, de Architect en Vers Beton. Daarnaast doceert ze theorie aan de Technische Universiteit Delft en ontwerp aan de Academie van Bouwkunst van Amsterdam ben Rotterdam.

Elsbeth Ronner Elsbeth Ronner

Chantal Schoenmakers

Chantal Schoenmakers (1983) is interieurarchitect en gevestigd in Rotterdam. Zij studeerde aan de Amsterdam Fashion Institute en heeft in 2012 haar studie interieurarchitectuur aan de Willem De Kooning Academie afgerond. Daarnaast was zij werkzaam bij MVRDV waar ze onder andere werkte aan het inmiddels iconische gastnummer van de L’Architecture d’Aujourdhui uit 2010. In 2013 heeft zij samen met Bastiaan Kalmeyer de design- en architectuurstudio IWT (Instability We Trust) opgericht. In een periode van vier jaar tijd heeft het bureau inmiddels diverse spraakmakende projecten gerealiseerd.

Chantal Schoenmakers Chantal Schoenmakers

Raoul Vleugels

Raoul Vleugels (1985) studeerde in 2011 cum laude af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn studie werkte hij bij diverse bureau’s in binnen- en buitenland, waaronder bij Peter Zumthor in Zwitserland en Happel Cornelisse in Rotterdam. Na zijn studie deed hij als architect waardevolle praktijkervaring op bij ecologisch restauratiebouwer Laugs Bouwmeesters in Maastricht en bouwt nu aan zijn eigen huis. Samen met Niels Groeneveld richtte hij in 2014 het bureau Werkstatt op, dat zich bezig houdt met het bouwen en ontwerpen van gebouwen uit natuurlijke, hoogwaardige bouwmaterialen.

Raoul Vleugels Raoul Vleugels

De jury voor de ARC17 Jong Talent Award bestaat dit jaar uit Reimar von Meding (KAW, voorzitter), Job Floris (Monadnock), Alijd van Doorn (ABT), Koj Koning (Woonbedrijf Eindhoven) en Marieke Giele (de Architect, secretaris). 

Reageer op dit artikel