nieuws

Versterking Dutch Green Building Council

Business

Paul de Ruiter (Paul de Ruiter Architects), Bas van Holten (CEO Merin), Andy van den Dobbelsteen (Professor Climate Design & Sustainability), Thomas Leenders (Manager Government Affairs, Philips Lighting Benelux) en Ronald Prins (directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling, gemeente Rotterdam) zijn toegetreden tot het algemeen bestuur van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Versterking Dutch Green Building Council

Voorzitter van het DGBC bestuur Daan van Vliet is blij met de versterking. “Het zijn inspirerende groene leiders die vanuit ieder hun eigen vakgebied en expertise waarde toevoegen aan het bestaande bestuur. Het DGBC bestuur is nu een goede afspiegeling van onze brede achterban. Een sterk bestuur is noodzakelijk voor DGBC, omdat we staan voor een uitdagende opgave. We moeten de gebouwde omgeving veel sneller en grondiger verduurzamen dan we nu doen. En wij willen hier een regierol in nemen.”

Paul de Ruiter

Paul de Ruiter is geen onbekende in de architectuurwereld. De Ruiter gelooft dat architectuur niet alleen energie moet leveren in technische, maar met name ook in menselijke zin. De Ruiter draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringmethoden voor gebouwen. Paul de Ruiter: “Ik zie het bestuurschap als een mooie kans om gezondheid in gebouwen meetbaar te maken.”

Andy van den Dobbelsteen

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability en voorzitter van de afdeling Architectural Engineering + Technology aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Aan de University Antwerpen bezet hij de Francqui-leerstoel 2016-2017. Daarnaast is hij jurylid van de Green Leader Award en Nederlandse Archiprix 2017. Voor TU Delft heeft Van den Dobbelsteen veel onderzoeksprojecten geleid op het vlak van energie, klimaat en duurzaamheid in de gebouwde omgeving, waaronder de EU-projecten City-zen (over energietransitie van stedelijke wijken), het Kennis voor Klimaatprogramma Climate Proof Cities (over klimaatadaptatie van steden), en het URD-project Better Airport Regions (over circulariteit van luchthavenregio’s).

Bas van Holten

Bas van Holten is sinds 2013 CEO bij Merin, eigenaar van kantoorgebouwen met een missie: plekken creëren waar je graag naartoe gaat en waar je gelukkig, gezond en succesvol kunt zijn. Het verduurzamen van deze plekken is daar een belangrijk onderdeel van.

Thomas Leenders

Thomas Leenders is Manager Government Affairs bij Philips Lighting Benelux en verantwoordelijk voor de publieke en overheidsrelaties. Hij adviseerde in diverse marketing- en salesfuncties over veranderingstrajecten en duurzaamheid. Bijvoorbeeld bij de herontwikkeling van de Studentencampus Diemen-Zuid, de realisatie van het duurzame schaatsstadion Thialf in Heerenveen en de ontwikkeling van slimme en duurzame voetbalstadions zoals de Amsterdam ArenA en het Philips Stadion.

Ronald Prins

Ronald Prins is directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling (REO) bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Ronald is een ervaren manager die uiteenlopende (directie)functies bij een aantal grote gemeenten heeft vervuld. Hij werkte eerder voor de gemeente Amsterdam als directeur Financiën en Bedrijfsvoering van het Amsterdamse Ontwikkelingsbedrijf en vervulde enige jaren de functie van directeur van het Klimaatbureau. Hij was eerder van 2008 tot 2014 bestuurslid van de Dutch Green Building Council.

 

 

Reageer op dit artikel