nieuws

Kandidaten ‘De Meester’ bekend

Business

Op 1 november 2017 wordt de promotieprijs De Meester voor de derde keer uitgereikt in Het Nieuwe Instituut. De prijs, waar alleen afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning van de promotie van het werk van de architect of stedenbouwer en bedraagt 5000,00 euro.

Kandidaten ‘De Meester’ bekend
Genomineerden voor ‘De Meester’ 2017 van links naar rechts: Ben Wegdam, Jurgen ten Hoeve en Maarten de Haas.

Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs. De drie genomineerde kandidaten wordt gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor publiek en de jury hun plannen te presenteren. De juryleden zullen ter plekke op de presentaties reageren. Ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2017 wordt op dezelfde avond uitgesproken.

Alle drie de kandidaten zijn eveneens geselecteerd voor Archiprix 2018. Zie onderstaand de plannen van de kanshebbers.

Maarten de Haas, kandidaat De Meester en Archiprix 2018
Maarten de Haas, architectuur: ‘In navolging van het voorafgaande’

Ben Wegdam Energietransitie in de regio kandidaat De Meester 2017 en kandidaat Archiprix 2018

Ben Wegdam, stedebouw: ‘Nieuwe energie Twente, de impact van de energietransitie op de stedelijke regio en het landschap’.

Jurgen ten Hoeve, kandidaat de Meester 2017 en Archiprix 2018

Jurgen ten Hoeve, architectuur: ‘Stadsklooster Rotterdam, een stedelijke retraite’

Jury
De jury van de Meester bestaat uit Marina van den Bergen, Archined. Robert-Jan de Kort, De Kort Van Schaik. Mendel Robbers, Schipper Bosch. Rens Schulze Geurst& Schulze architecten.  Dikkie Scipio, Kaan Architecten  & FGF.  De prijs is een initatief van Fleur Groenendijk Foundation in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB).

De avond van De Meester is openbaar, gratis toegankelijk en vindt plaats op woensdag 1 november vanaf 18.30 tot 21.00 in Het Nieuwe Instituut

Reageer op dit artikel