nieuws

Timo de Rijk nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Business

Timo de Rijk is aangesteld als de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. De hoogleraar designgeschiedenis aan de TU Delft en Universiteit Leiden volgt vanaf 15 september René Pingen op, die in maart onverwacht overleed. Met De Rijk wil het museum zich zowel nationaal als internationaal profileren als designmuseum.

 

Timo de Rijk (1963) is bekend om zijn publicaties en tentoonstellingen over hedendaagse vormgeving. Zo was hij curator van spraakmakende exposities in de Beurs van Berlage, de Kunsthal en het Gemeentemuseum Den Haag. Als hoogleraar designgeschiedenis aan de TU Delft en de Universiteit Leiden beschikt De Rijk over een groot internationaal netwerk.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch wil met de aanstelling van De Rijk het designprofiel meer onder de aandacht brengen. Dit moet tot uitdrukking komen in een vernieuwend museaal programma, waarin kunst en design centraal komen te staan. Internationaal kent het museum al een grote bekendheid door de unieke collectie keramiek en sieraden.  

Reageer op dit artikel