nieuws

Rondeel verhuist

Business

Met ingang van 1 oktober is Architectuur Centrum Rondeel gehuisvest in verzamelgebouw Loods570 in het Havenkwartier in Deventer. De verhuizing is noodzakelijk omdat het huidige pand aan de Stromarkt plaats moet maken voor de nieuwe bibliotheek.

Rondeel verhuist

De nieuwe locatie is slechts tijdelijk. De stichting is nog in onderhandeling over een A-Locatie, ook omdat hier geen expositieruimte beschikbaar is. Daarom worden de komende tijd de tentoonstellingen en andere activiteiten verspreidt over de stad georganiseerd. Afhankelijk van het onderwerp zijn de Lebuinuskerk, het Burgerweeshuis of wijkcentrum De Elegast in Keizerslanden gekozen als tentoonstellingsruimte.

Architectuurcentrum Rondeel kende in 2015 een bezoekersrecord met 7430 mensen. Daarom is de Stichting op zoek naar een A-locatie in de binnenstad. Een ruimte die de stichting wil omvormen tot de ‘culturele etalage’ van Deventer.  Voorlopig wordt vanuit Loods570 in het Havenkwartier het thema ‘Energietransitie’ voor 2017 vormgegeven.

 

 

Reageer op dit artikel