nieuws

Verkoop van woningen stijgt verder

Business

De zomermaand juli laat een nieuwe groei zien in het aantal woningverkopen. Het Kadaster registreerde afgelopen maand 19.723 woningverkopen, een stijging van 7,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee bevestigt het register het beeld dat de markt weer flink aan het aantrekken is.

Verkoop van woningen stijgt verder

 

Na de crisis is de gekte op de huizenmarkt weer helemaal terug. De drukte bij makelaren levert taferelen op van kopers die allemaal tegelijk een woning bezichtigen. Binnen enkele dagen dienen zij een bod uit te brengen, vaak zonder voorbehoud van financiering.

De nieuwe cijfers van het Kadaster bekrachtigen bovenstaand beeld. In de ‘luwe’ zomermaand juni registreerde het register een verkoopstijging van 7,1 procent. De stijging is zichtbaar bij alle woningtypen, maar vrijstaande woningen tonen met 18,1 procent de grootste groei. Met ruim 21 procent nam de woningverkoop in de provincie Overijssel het meeste toe.  

Reageer op dit artikel