nieuws

Digimagazine de Architect Business

Business

de Architect gaat mee met zijn tijd. Vorige keer heb ik je al geïnformeerd over de diverse vernieuwingen waar we aan werken. Vandaag sta ik stil bij misschien wel de belangrijkste: de verschuiving van print naar digitaal.

Door Harm Tilman 

de Architect opereert in meerdere kanalen. In de vertrouwde printeditie diepen we de thema’s uit die in het vak actueel zijn en de trends bepalen. Om de ondernemende kant van de architectuur nog beter te belichten brengen we een digimagazine uit dat volledig aan business is gewijd. In dit digimagzine publiceren we artikelen die deze veranderingen signaleren en ingaan op de kansen die ze bieden voor de business van een architect. Op de website maakt de redactie iedere dag een eigen overzichtelijke selectie uit de overvloed aan projecten en nieuwsfeiten. Iedere dag brengen we om 07:30 een nieuwsbrief uit met het meest actuele nieuws. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet, schrijf je dan in op productie.dearchitect.nl/nieuwsbrief

 

Kortom, we zullen je blijven voorzien van hoogwaardig nieuws en projecten, naast achtergronden en verdieping. Dat is reden om naast de printeditie waarin we een flinke verdiepingsslag gaan maken, een business digimagazine te gaan uitgeven dat zich expliciet gaat richten op de dagelijkse ontwerppraktijk.

Met een digimagazine kunnen we jou gemakkelijker toegang bieden tot data die nieuwe kansen bieden aan architecten. We bieden je content aan waarmee je de effectiviteit van je praktijk kunt vergroten. Hoe haal je business uit de Expo Real? Waarom zou je als architect als risico nemende partij in een project staan? En: hoezo zijn goede visuals onontbeerlijk voor je ontwerp?

 

Op deze vragen vind je antwoorden in de eerste editie van de Architect Business, het digitale magazine voor ondernemende architecten. Met dit magazine willen we je helpen bij het ondernemerschap en alles wat daar allemaal bij komt kijken. We willen je boeien met pakkende verhalen over acquisitie en je inspireren met initiatieven om de markt te bewerken. Daarnaast bieden we je inzicht in de ontwikkelingen en trends op het gebied van BIM, automatisering en productinnovatie.

 

KCAP, Ecoquartier Danube, Strasbourg 

Zo vertelt in deze editie Irma van Oort (KCAP) hoe ze zich voorbereidt op de Expo Real waar ze dit jaar voor de achtste keer met haar bureau staat. Ter aanvulling heeft Cees van der Spek (OVG Real Estate) samen met ons een lijstje opgesteld met do’s en don’ts, speciaal voor architecten die voor het eerst naar deze vastgoedbeurs gaan.

 

Tom Frantzen, Patch22, Amsterdam 

Tom Frantzen gaat met Claus Oussoren in gesprek over wat het als architect betekent wanneer je voor eigen rekening en risico een gebouw ontwikkelt en neerzet. In plaats van dat je hoopt dat wat je hebt bedacht in het proces overeind blijft, regel je zelf dat het er komt. Frantzen is overstag en werkt al aan zijn tweede projectontwikkeling: ‘Architectuur doe ik niet meer om geld te verdienen.’

 

MVRDV, Depot gebouw, Rotterdam 

Ook vind je een pakkend verhaal waarmee duidelijk wordt, waarom je als architect niet meer ontkomt aan het maken van fotorealistische visuals. Aan de hand van vijf eigen voorbeelden leggen Jan Knikker en Antonio Luca Coco van MVRDV uit hoe ze te werk gaan en wat voor hun goede en slechte renders zijn. Richard Meijers (A2Studio) helpt je op weg met de zes voorwaarden waaraan volgens hem een goede visual voldoet.

 

HofmanDujardin, villa Zeist 

Laat je inspireren door deze verhalen. Graag horen we wat je ervan vindt en hoe je zelf bezig bent met het runnen van je business.

De Architect Business komt 8 maal per jaar uit. De eerste editie van dit digimagazine verschijnt op woensdag 29 juni 2016. Je ontvangt het eerste nummer gratis door je te registeren via productie.dearchitect.nl/business. Ook onze nieuwsbriefabonnees krijgen het eerste nummer gratis toegestuurd. Lezers van de Architect ontvangen het digimagazine bij hun abonnement op de Architect.

 

 

Reageer op dit artikel