nieuws

Huurwoningen voor jongeren in Amsterdam

Business

Change= gaat bouwen voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar in Amsterdam Nieuw-West, een doelgroep die te kampen heeft met een oplopend tekort aan sociale huurwoningen.

Huurwoningen voor jongeren in Amsterdam

Op 21 augustus is de bouw begonnen van de eerste woontoren van ongeveer 500 appartementen aan het August Allebéplein. Het gebouw is het eerste in een reeks van twintig gebouwen in de vier grote steden met 500 tot 600 zelfstandige appartementen voor deze doelgroep. Vanaf december 2016 zullen de appartementen sleutelklaar worden opgeleverd. De appartementen zullen voor ongeveer 530 euro per maand – ruim 100 euro onder de prijs die volgens het puntensysteem gevraagd mag worden – verhuurd worden.

De nieuw te bouwen studio’s hebben een oppervlakte van circa 30 m2 en hebben ieder een eigen keuken met koelkast en kookplaat, een laminaatvloer en een volledig ingerichte badkamer met toilet. Daarnaast biedt dit concept ook faciliteiten zoals de aanwezigheid van een Start People-vestiging. Start People is een van de business partners van Change= die inhoudelijk invulling geeft aan het concept ‘Werken, Wonen, Leren en Leven’. Miele zorgt voor een fullservice-launderette. Het gebouw zal een smart building worden waarbij hoogwaardig internet, wifi en e-community services standaard aanwezig zijn. De bouw van de woontoren is in handen van Kondor Wessels Amsterdam.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel