nieuws

Klep nieuwe directeur Stedelijke Inrichting Rotterdam

Business

Emile Klep begint 1 juli als directeur Stedelijke Inrichting bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Klep komt van woningcorporatie Woonstad Rotterdam waar hij de regio Noord-Oost aanstuurde.

Klep nieuwe directeur Stedelijke Inrichting Rotterdam

Klep krijgt de afdelingen Ruimte en Wonen, Verkeer en Vervoer, Vergunningen en Toezicht Gebouwen onder zich. Hij studeerde bestuurskunde in Rotterdam en woont er ook. Eerder werkte Klep voor VisserCopini en Rijkswaterstaat. Van 2004 tot 2006 was hij dagelijks bestuurder in de deelgemeente Feijenoord. In Feijenoord was hij portefeuillehouder Ruimtelijke ordening, Volkshuisvesting, Verkeer en vervoer en Wijkeconomie/MKB. Vanuit die rol hield hij zich onder meer bezig met herstructurering, betaalbare ouderenhuisvesting en wijkvoorzieningen.

Voordat Klep naar Woonstad overstapte, voerde hij als interimmanager opdrachten uit voor woningcorporaties en maatschappelijke organisaties, waaronder de gebiedsontwikkeling Katendrecht en het Pact op Zuid. Ook begeleidde hij de fusie van De Nieuwe Unie en Woningbedijf Rotterdam tot Woonstad Rotterdam. Eind 2009 trad hij in dienst van Woonstad als directeur van de regio Noord-Oost (120 medewerkers). Vanuit die functie werd hij verantwoordelijk voor verhuur en beheer van ruim 17.000 verhuureenheden in Rotterdam.

Reageer op dit artikel