nieuws

Agendatip: Debat De Nieuwe Rijksbouwmeester

Business

Zoals bekend wordt dit jaar een nieuwe Rijksbouwmeester benoemd. Het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van BZK publiceerde een profiel met een taakomschrijving. Maar komt die overeen met wat de vakgemeenschap van hem of haar verwacht. Op 11 mei organiseert Architectuur Lokaal hierover een openbaar debat onder leiding van Felix Rottenberg.

Agendatip: Debat De Nieuwe Rijksbouwmeester

 

Om een indruk te krijgen van de wensen van tal van betrokkenen uit de praktijk maakte Victor Vroegindeweij, op verzoek van Architectuur Lokaal, speciaal voor dit debat de film De Nieuwe Rijksbouwmeester. Daarin geven onder meer Astrid Sanson (gemeente Rotterdam), Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester van Groningen), Elma van Boxel (ZUS), Wouter Vanstiphout (hoogleraar Politics as Design TU Delft), Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Carel de Reus (careldereus.bv), Marco van Zandwijk (Ruimte OK), Cilly Jansen (Architectuur Lokaal), Boris Hocks (POSAD), Carolien Ligtenberg (ZWIRT), Thijs Asselbergs (hoogleraar Architectural Engineering TU Delft) en José van Campen (WoordEnPlaats) hun visie op de toekomstige Rijksbouwmeester, als aftrap voor het debat.

 Bekijk het profiel van de beoogde Rijksbouwmeester

Datum en locatie

Het debat vindt plaats op maandag 11 mei 2015, van 19.00 – 22.00 (incl. borrel) in Lloyd Hotel & Cultural Embassy Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.

Klik hier om aan te melden.  

Reageer op dit artikel