nieuws

Maike van Stiphout aangesteld als hoofd masteropleiding

Business

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft Maike van Stiphout benoemd tot hoofd van masteropleiding Landschapsarchitectuur. Ze is de opvolger van Marieke Timmermans, die per 1 september terugtreedt. Op 4 september spreekt Van Stiphout haar intreerede uit.

Maike van Stiphout aangesteld als hoofd masteropleiding

Maike van Stiphout studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en het Royal Melbourne Institute of Technology. In 1993 richtte zij met Bruno Doedens het bureau DS Landschapsarchitecten op. Ze is jurilid van de Heritage Awart en actief bij verschillende kwaliteitsteams en adviesgroepen. Van Stiphout is als gastdocent verbonden aan de academies van bouwkunst in Arnhem en Amsterdam.

In haar eigen projecten zijn mooi verouderen en een zo groot mogelijke biodiversiteit belangrijke kwaliteiten. De landschapsarchitectuur is in haar visie een ontwerpdiscipline die vorm geeft aan de leefomgeving voor mens, plant en dier.

Voorafgaand aan de intreerede zal Maike van Stiphout terugblikken op haar onderwijsperiode. De intreerede zal plaatsvinden op 4 september, 20:00 uur op Waterlooplein 213, Amsterdam. 

Bij deze gelegenheid organiseert Van Stiphout de tentoonstelling ‘Together’ (1 t/m 17 september), waarin ze met time-lapses de biodiversiteit in haar ontwerpprojecten in beeld brengt. De tentoonstelling Together is te bezoeken van 1 t/m 17 september, op weekdagen van 09:00 – 19:00 uur.

Reageer op dit artikel