nieuws

Bouw rouwt om slachtoffers vliegramp

Business

Heel Nederland staat vandaag stil bij de slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne. Onder de 298 doden bevinden zich ten minste twee bouwprofessionals.

Bouw rouwt om slachtoffers vliegramp

Premier Rutte heeft vandaag uitgeroepen tot Dag van Nationale Rouw. In het hele land hangen vlaggen halfstok. Om 16 uur worden de eerste lichamen verwacht op Eindhoven Airport. Daarna worden deze voor identificatie overgebracht naar Hilversum. De wegen worden hiertoe afgesloten. Onder de slachtoffers bevinden zich zeker twee bouwprofessionals.

Joyce Baay

Joyce Baay was adviseur organisatieontwikkeling. “Joyce zal ons in de overleggen van BouwKetens.nl niet meer op sleeptouw nemen in de zoektocht naar onze drijfveren”, staat te lezen op de website Bouwketens.nl. “Maar, veel belangrijker nog, haar humor, spontaniteit en vriendelijkheid zijn ons ook in één klap ontnomen.” Met vlucht MH17 was Joyce Baay, die met enige regelmaat artikelen schreef op de Opinie-pagina van Cobouw, op weg naar Maleisië, om daar als reisleidster een groep te begeleiden op een trektocht door de jungle.

Pieter Huijbers

Werkvoorbereider Pieter Huijbers van bouwbedrijf Heijmans behoort eveneens tot de slachtoffers van rampvlucht MH17. Hij was samen met zijn vriendin Hannah Meuleman in het toestel van Malaysia Airlines voor een vakantie op weg naar het Indonesische eiland Bali. Pieter Huijbers (26) werkte aan projecten zoals Onderbouw Stadskantoor Rotterdam en Uithalen hulpbruggen A2 voor ProRail. Hij was 2,5 jaar in dienst van Heijmans. “We hebben allemaal kunnen zien hoe jij je als professional enorm ontwikkelde. Je werklust en energie waren aanstekelijk”, schrijven de collega’s van Heijmans Civiele Projecten op Condoleance.nl

Reageer op dit artikel