nieuws

Blok: geliberaliseerd blijft geliberaliseerd

Business

Vrijesectorwoningen die tussen 2015 en 2019 worden opgeleverd blijven gegarandeerd geliberaliseerd, ook na 2019. Dat stelt minister Blok in een 9 juli gedateerde brief aan de Tweede Kamer. Dat meldt Aedes, branchevereniging van de corporatiesector, op haar website.

Blok: geliberaliseerd blijft geliberaliseerd

In het nieuwe puntensysteem voor de huurprijs van woningen dat in 2015 ingaat, speelt de WOZ-waarde van een woning een grotere rol. Dat heeft mogelijk gevolgen voor woningen die met een huur boven de liberalisatiegrens worden verhuurd. Wanneer de WOZ-waarde van zo’n woning daalt, kan die bij een nieuwe verhuring in het gereguleerde segment terecht komen.

Blok schrijft dat woningen die bedoeld zijn voor verhuur in de vrije huursector, ook binnen het nieuwe systeem van woningwaardering geliberaliseerd verhuurd kunnen blijven. ‘Woningen die worden opgeleverd in de periode 2015-2019 en die beschikken over 110 WWS-punten kunnen dus worden verhuurd in het geliberaliseerde gebied ongeacht de toekomstige waardeontwikkeling van de WOZ-waarde. Verhuurders verkrijgen hiermee al tijdens de projectontwikkeling voldoende zekerheid om een investeringsbeslissing te nemen’, stelt de bewindsman.

Blok voert daarmee een door de Kamer aangenomen motie Monasch/Visser uit, bedoeld om beleggers meer zekerheid te bieden in het middensegment van de huurmarkt.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel