nieuws

En je hypotheek? Echt HEMA!

Business

Je vakantie koop je bij de supermarkt en voor je bril ga je naar de drogist. Nieuw in de serie branchevervaging is de verkoop van verzekeringen door warenhuizen. Lekker gemakkelijk. En je hypotheek? ‘Echt HEMA’.

 Building Holland deed onderzoek naar de keuze voor hypotheekverstrekkers onder Nederlandse kopers en huurders. Bij gelijke voorwaarden kiest de Nederlander het liefst voor traditionele hypotheekverstrekkers, zoals de bank of een verzekeraar. Maar als HEMA hypotheken aanbiedt tegen een gunstiger tarief, loopt 1 op de 6 Nederlanders warm. Als de hypotheek wordt aangeboden door energieleveranciers of bouwbedrijven, dan staat zelfs een kwart hier positief tegenover.

Andere woonwensen

Bij het kiezen van een woning is een aantal aspecten belangrijk. Hoe belangrijk zijn isolatie, bouwmateriaal, comfort, gezondheid (stof, ventilatie, daglicht), vormgeving en energiezuinigheid? Opvallend is dat bij woningkopers het wooncomfort duidelijk op de eerste plaats staat en dat huurders echt eerst letten op gezondheid. Daarnaast letten huurders ook meer op de energiezuinigheid van hun woning dan kopers.

Dat huurders kiezen voor een gezonde woning, komt doordat 57 procent nu een woning heeft met te veel stof of schimmels. Bij kopers is dit 27 procent. Daarnaast willen huurders graag minder ongedierte, een betere keuken, douche en toilet en een betere temperatuurregeling van de woning (62%).

Gewenste verbeteringen 

Vier op de tien Nederlanders met een koopwoning  wil de keuken verbeteringen (42%) en de doucheruimte (41%). 37% van hen is bereid meer te investeren in een woning dan noodzakelijk is.

Reageer op dit artikel