nieuws

Laagste aantal bouwvergunningen in 60 jaar

Business

Het aantal verleende bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in 2013 met 30 procent gedaald ten opzichte van 2012. Dat meldt het CBS.

Laagste aantal bouwvergunningen in 60 jaar

 

 

 

 

Voor huurwoningen nam het aantal bouwvergunningen zelfs af met 43 procent. Een indicatie dat corporaties fors op de rem trappen. Vorig jaar was het vijfde jaar op rij dat het aantal bouwvergunningen terugliep. Sinds het begin van de crisis in 2008 gerekend, komt de daling uit op 70 procent.

Over deze langere periode is de neergang het grootst bij de koopwoningen: 76 procent, tegenover 55 procent bij de huurwoningen. Het aantal vergunningen voor grote verbouwingen bleef vorig jaar nagenoeg gelijk, de gezamenlijke waarde ervan nam zelfs toe. Voor verbouwingen van meer dan 50.000 euro werden 8600 vergunningen verleend, samen goed voor 2,75 miljard euro aan opdrachten – een stijging van 8 procent.

Reageer op dit artikel