nieuws

Economen ING rekenen op groei van de bouwproductie

Business

De Nederlandse bouwsector zal dit jaar en volgend jaar met 2,5 procent groeien. Dat is althans de verwachting van het Economisch Bureau van ING. Het lijkt er wel op dat het effect van de verlaging van de btw is uitgewerkt.

Het bouwvolume viel in het tweede kwartaal van dit jaar nog 3 procent terug. Deze “hapering” is voor de economen van de bank echter geen reden om somber te zijn. Zij wijzen in hun kwartaalbericht op de beter gevulde orderportefeuilles in de bouw en het toenemend optimisme van de ondernemers. Bovendien was de bouwproductie in de eerste acht maanden van het jaar alsnog 2 procent hoger dan een jaar eerder. “De algehele trend is, na jaren van krimp, dus wel omhoog.”

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel