nieuws

Koopwoningen maken wijk slechts klein beetje veiliger

Business

Eigen woningbezit in Nederland heeft een klein effect op buurtveiligheid en tevredenheid, en dit vermindert zodra woningbezit hogere percentages bereikt. Dat stelt Ruben Cox in zijn proefschrift Bezitten, financieren en verzekeren – residentieel vastgoed onthuld.

Koopwoningen maken wijk slechts klein beetje veiliger

Cox, die op 12 september op dit onderzwerp promoveert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, onderzocht de sociale en financiële consequenties van woningbezit. Hij stelt: “Eigen woningen subsidiëren, bijvoorbeeld door hypotheekrenteaftrek, is om deze redenen kostbaar en levert maar beperkt iets op”.

Lees verder op vastgoedmarkt.nl:

Het onderzoek geeft aanbevelingen voor overheidsbeleid voor de regeling van hypotheekverstrekkers en financiële intermediairs.

Reageer op dit artikel